Teknoloji
Moderator
İki lider daha sonra basına ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı İstanbul’da seçimin yenilenmesi çağrısı da sorulan Özel, “Eğer Erdoğan varsa ben İstanbul’da bütün belediye meclis üyelerimi istifa ettirmeye Erdoğan’la eşzamanlı olarak ve İstanbul seçimlerini yenilenmesine varım. Cesareti varsa kararı İstanbullular versin. Ekrem Başkan’ın suçlu olduğuna inanıyorlarsa Erdoğan’ın göstereceği adaya oy verirler. Mart ayının 29’unda, pazar günü yapılacak bir İstanbul yerel seçiminde adayım İmamoğlu’dur. Ekrem Başkan’ı seçmezlerse ben siyaseti bırakıyorum” diye konuştu. Özel, “İddia ediyorum ki, 1.5 milyon farkla o seçimi
kazanacağız. Tek şartım var. Eğer İstanbul seçimini kazanırsak yakamızdan düşecekler. Türkiye’de yönetimi devralmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu ise, erken seçim konusundaki soruya, “Yaşananlara baktığınızda ülkenin bir ikidar değişikliğine ihtiyacı var” karşılığını verdi.
Çerçioğlu’ndan suç duyurusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisiyle ilgili beyanda bulunan Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, “Gerçek dışı, mesnetsiz, iftira niteliği taşıyan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İftira, karalama ve itibarsızlaştırma amacı taşıyan her türlü girişim, yargı mercilerinin takdirine sunulmuştur” denildi.