Köylerde son durum: Evlerde derin çatlaklar oluştu

Haberler

New member
Köy evlerinde derin çatlaklar oluştu

Balıkesir Sındırgı'daki 6.1 büyüklüğündeki deprem kırsaldaki binaları da etkiledi. Bir çok evin duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Kızılgür Mahallesi'ndeki caminin minaresi yıkıldı. Köylüler deprem anlarını anlattı.

L8qhs8943k2i9BAXfKaWWA.jpg

Sındırgı'daki depremde ilçe merkezindeki 1 bina yıkıldı, 1 kişi hayatını kaybetti. Kırsal mahallelerde ise 16 bina yıkıldı.
Km4VagbNv0u_2J8YDpsA6A.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bunlardan 12'sinin metruk olduğunu, 4'ünde yaşam olduğunu tespit ettiklerini açıkladı, "Şükürler olsun ki deprem anında bu 4 yıkılan evdeki vatandaşların salim bir şekilde çıktıklarını öğrendik" dedi. Depreme kırsal mahallelerdeki evlerinde yakalanan vatandaşlar ise o anları anlattı.
IEJmSqQx10W9d3FiS_OYig.jpg

Kozlu Mahallesi'ndeki evinin duvarlarında derin çatlaklar oluşan Hasan Demirtaş, deprem anında çok korktuğunu, evin içinde adeta toz bulutu oluştuğunu söyledi.
Kx0D7KHbq0ak0nqtvENCow.jpg

Sarsıntı nedeniyle yaşadıkları panikle evin kapısını bir türlü açamadıklarını dile getiren Demirtaş, "Evin üst katındaki duvarlar göçmüş. Daha beterleri vardı. Buna şükür." dedi.
-fkWIhV90kK7SfdPVnrTlQ.jpg

Kırsal Kızılgür Mahallesi'nde yaşayan Hasan Ali Yaşar ise depremin zemini adeta beşik gibi salladığını belirtti.Sarsıntının uzun sürdüğünü anlatan Yaşar, "Korku nedeniyle eve uzun süre giremedik. Telefonum içeride kalmıştı. Bu yüzden kimseyi arayamadım. Daha sonra girdim aldım telefonumu. Telefon odanın ortalarına gelmişti." ifadelerini kullandı.
cM1hWBOQ80uR7I9oiUKCLA.jpg

Depremin etkisiyle Kızılgür Mahallesi'ndeki caminin minaresi de yıkıldı.

Geri