Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında büyük yangın! En az 50 yaralı

Teknoloji

Moderator
69bd0e3c9260115a9e5d0990.jpg

Yonhap ajansının haberine göre, Daejeon'da otomobil parçalarının üretildiği bir fabrikada yerel saatle 13.17'de yangın çıktı.

EN AZ 50 KİŞİ YARALANDI

Ulusal Yangın Dairesi, yerel yönetimlerin yangınla mücadele kapasitesini aştığı durumlarda verilen "ulusal yangın seferberlik" emri çıkardı.

Yetkililer, yangında ilk belirlemelere göre, 35'i ağır en az 50 kişinin yaralandığını ifade etti.

ACİL DURUM TALİMATI VERİLDİ

Güney Kore Başbakanı Kim Min-seok, yangını söndürme ve kurtarma çalışmalarını yürütmek için İçişleri Bakanlığı ve Yangın Dairesi'ne tüm mevcut ekipman ve personeli kullanmaları yönünde acil durum talimatı verdi.

Kim ayrıca, Daejeon Büyükşehir Belediyesi ve polisi, trafik kontrolü ve tahliye faaliyetlerini sağlayarak daha fazla zarar oluşmasını önlemeleri için görevlendirdi.

Associated Press'in haberine göre de Daejeon'un Daedeok bölgesinde görevli itfaiye şefi, yangın çıktığında içeride mahsur kaldığı düşünülen en az 14 kişi için arama çalışmaları yürütüldüğünü belirtti.

💥 Güney Kore’nin Daejeon kentinde bulunan bir oto yedek parça fabrikasında çıkan büyük çapta yangın çıktı.

➡️ İlk belirlemelere göre en az 50 kişi yaralanırken çoğu personelden haber alınamıyor. pic.twitter.com/0pHFtCpiXq

— milliyet.com.tr (@milliyet) March 20, 2026

ABD-İsrail-İran savaşının 21. gününde Orta Doğu yangın yeri! Tahran 'bir ilki' duyurdu: 'Savaşta büyük kırılma'
Binlerce kişi camiye akın etti, kapıda uzun kuyruklar oluştu! Bayram namazı bir değil beş kez kılındı
 
Geri
Üst