Deprem sonrası parklarda bahçelerde sabahladılar

Haberler

New member
Balıkesir depremi: Korkudan evlerine giremediler

Balıkesir'i sarsan 6,1'lik deprem sonrasında binalarına güvenmeyenler geceyi parklarda ve yeşil alanlarda geçirdi. Artçıların sürdüğü bölgede, vatandaşlardan bazıları arabada kaldı. Bazıları ise çadır kurdu.

41JCF4TbXU-F0c1TyDtWdQ.jpg

Dün akşam saatlerinde Balıkesir Sındırgı merkezli 6,1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Deprem anı güvenlik kamerasında
ClPJTxHTA0GX1NpmRGum1w.jpg

Depremin ardından bölgede yaşayan bazı kişiler geceyi parklarda ve bahçelerde geçirdi. Kimi çadır kurdu, kimi ise arabasında kalmayı tercih etti. NTV deprem bölgesinde: Sındırgı'da son durum
7G4BHvQKCECJ5TVuEWF1EQ.jpg

Yetkililerin, "Evlerinize girmeyin." çağrısı yanıt buldu. Balıkesir'deki depremin merkez üssünde bu sabah... Sındırgı havadan görüntülendi
8K3qw48M40OabCHfl6J6fQ.jpg

Çok sayıda sivil toplum örgütünün göndermiş olduğu ikram araçları da vatandaşlara çay, su ve çeşitli gıda malzemeleri dağıtarak geceyi rahat bir şekilde geçirmeleri için destek verdi. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi, riskli binaların çevresinde bulunulmaması uyarısında bulundu.
er3JmGVgwkGoGNKJWvPjCg.jpg

Geceyi sokakta geçiren emekli hemşire Müşerref Çakmak, depreme mutfakta yakalandığını dile getirdi. Çakmak, "Bütün eşyalarımız yıkıldı." dedi.
LiB0VSrmRE2rKcDxUUjA7Q.jpg

Otogarda çalışan Alim Yandımoğlu, "Deprem anında otogardaydım. Sarsıntı olunca bir anda kendimi dışarıya attım. Sağı solu kontrol ettiğimde hasarlı bina görmedim. Eve gidip eşimle buluştum. Geceyi sokakta geçirdik. Yetkililer de eve girmemize izin vermiyor zaten. Çok şiddetliydi korktuk." diye konuştu.
5mWFW83j9UKXgQwVT46q0g.jpg

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Sındırgı halkının teyakkuz halinde olduğunu ifade etti. "En çok hasar gören kırsal mahalleler Gölcük, Alacaklı, Aslansede, Kızılgür mahalleleri." diyerek konuşan Sak, "Bütün bu hasarları hep beraber açacağız. Sabah hasar tespit çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Acil yıkılması gereken binalarımızı hızlı bir şekilde tahliye edeceğiz. Yenilerini yapmak için de el birliğinde hep beraber mücadele edeceğiz." dedi.

Geri