Haberler
New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya askeri heyetini taşıyan uçağın Ankara'da düşmesiyle ilgili "Bizleri derinden üzen elim hadiseyle ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır, gereken yapılacak." dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuşuyor.
LİBYA HEYETİNİN JETİNİN DÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Libya heyetini taşıyan uçağın Ankara'da düşmesine değindi.
Erdoğan, “Dün Ankara'dan Trablus'a giderken kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad'ın başkanlığını yaptığı Libya heyetine ve uçak mürettebatına Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum. Kardeş Libya halkına, Libya Silahlı Kuvvetleri'ne, hükümetine başsağlığı diliyor, ülkem ve milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Bizleri derinden üzen elim hadiseyle ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır, gereken yapılacak." dedi.
NE OLMUŞTU?
Ankara'ya resmi ziyaret için gelen Libya Genelkurmay Başkanı ve askeri heyetinin dönüş yolcuğu için havalanan jeti, dün Haymana ilçesinde dağlık araziye düştü.
Kazada Libya Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da aralarında bulunduğu 5'i asker 8 kişi hayatını kaybetti.
Yaklaşık 2 buçuk saatlik bir çalışma sonrası uçağın enkazına Haymana Kesikkavak Köyü'nün 2 kilometre güneyinde ulaşıldı.
KARA KUTU BULUNDU
Uçağa ait ses kayıt cihazı ve kara kutu da bulundu. Enkazın 3 kilometrelik bir alana yayıldığı da açıklandı.
Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
"BİZ TÜM TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ, 86 MİLYONUN İKTİDARIYIZ"
"Eski Türkiye'yi hatırlatmak, hizmetlerimizi halka anlatmak bizim vazifemizdir." diyen Erdoğan şöyle devam etti:
"-Bizim derdimiz sadece kendi seçmenimize ulaşmak değildir. Bizim derdimiz Türkiye'nin tamamına seslenmektir. Biz tüm Türkiye'nin partisiyiz, 86 milyonun iktidarıyız.
"MİLLETLE ARASINA MESAFE KOYAN, BİZİMLE ARASINA MESAFE KOYMUŞ DEMEKTİR"
-Milletle arasına mesafe koyan, bizimle arasına mesafe koymuş demektir. Şehrine, ilçesine hizmet ederken yöksünen bize saygısızlık etmiş demektir. Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızın gönlünü kazanmaktır."
"İSRAİL SÖZÜNÜ TUTMUYOR"
Gazzeli mazlumların yanında olmaya çalıştıklarını da belirten Erdoğan “11 Ekim'den beri Gazze'de ateşkes tesis edilmiş olsa dahi İsrail'in enkaza çevirdiği yerleşim yerlerinde sıkıntılar halen devam ediyor. Mutabakata göre; günlük 600 TIR'ın Gazze'ye giriş yapması gerekiyordu ancak İsrail böyle insani bir meselede bile sözünü tutmuyor, insani yardım girişlerine uyduruk bahanelerle sürekli zorluk ve engel çıkarıyor. Son 2 yılda, Gazze'ye gönderdiğimiz yardım miktarı 105 bin tona yaklaştı. Türkiye olarak sinmeyeceğiz, susmayacağız, unutmayacağız. Gazze'yi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız.” dedi.
“TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIZ”
Yunanistan'ın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsrail ile "Ortak Eylem Planı", İsrail ile 2026 için "Savunma İşbirliği Programı" imzalamasıyla ilgili de konuştu.
Erdoğan, “İster Doğu Akdeniz'de ister Ege'de isterse başka bir yerde olsun biz ne hak yeriz ne de hakkımızı dediririz. Kıbrıs Türkü'nün haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyiz. Anlaşmalar yapılabilir imzalar atılabilir bunların hiçbiri bizi bağlamaz bizim politikamızı değiştirmez. Oyuna gelmedik gelmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.