Yapay zeka destekli endüstriyel otomasyon girişimi Delvitech, 40 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji

Moderator
Yapay zeka destekli endüstriyel otomasyon girişimi Delvitech, 40 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 40 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna EGS Beteiligungen (EGSB) liderlik etti. İsviçre merkezli Delvitech'in yatırım turunda the Investment Company of the Ernst Göhner Foundation ve CREADD Ventures yer aldı.

Delvitech, aldığı yeni yatırımı yapay zeka destekli optik muayene teknolojisini küresel ölçekte ölçeklendirmek ve özellikle Hindistan’da üretim tesisini açarak üretim kapasitesini artırmak için kullanacağını açıkladı.

Şirket, 2018 yılında Roberto Gatti tarafından hayata geçirildi. Delvitech, elektronik üretim sektöründe kullanılan 3D Otomatik Optik Muayene (AOI) sistemleri geliştiriyor. Şirketin temel amacı, üretim hatlarında özellikle baskılı devre kartları üzerindeki kusurları yüksek doğrulukla tespit etmek, sınıflandırmak ve böylece ürün kalitesini artırmak.

Delvitech’in geliştirdiği platform, yapay zeka teknolojisiyle güçlendirilmiş olup plastik bileşenler, saydam yapıştırıcılar, mikro bağlantı elemanları gibi tespiti zor olan malzemelerde bile kusurları tanımlama kapasitesine sahip.

Sistemin modüler ve ölçeklenebilir mimarisi, farklı endüstri ve pazarların ihtiyaçlarına kolayca uyum sağlayabilmek üzere tasarlandı. Özellikle otomotiv, telekomünikasyon, ilaç, savunma, endüstriyel otomasyon gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin elektronik üretim süreçlerinde kalite kontrol için tercih ediliyor. Delvitech, kendi kendini öğrenen yapay zeka algoritmalarıyla üretime hızlı uyum sağlayarak manuel programlamayı azaltıyor.

Geri