SON DAKİKA HABERLERİ: JAPONYA'DA 11 GÜNDE 911 DEPREM, UZMANLARDAN 'BÜYÜK DEPREM' UYARISI

68651e48d13a6e6d2d967af7.jpg

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) verilerine göre, Kagoşima eyaletine bağlı takımadalar, son 11 gündür depremlerle sarsılıyor.

Verilere göre, 21 Haziran-2 Temmuz'da adalar bölgesinde büyüklüğü en fazla 5.6 olmak üzere 911 deprem meydana geldi.

Buna göre, 1 ve üzeri büyüklükte 610, 2 ve üzeri büyüklükte 220, 3 ve üzeri büyüklükte 60, 4 ve üzeri büyüklükte 18 sarsıntı oluştu.5 ve üzeri büyüklükte depremler ise 3 kez meydana geldi.

TSUNAMİ RİSKİ VAR MI?

JMA yetkilisi Kiyomoto Masaşi, gazetecilere, takımada bölgesindeki deprem sıklığının kaynağının belirsiz olduğunu kaydetti.

Kiyomoto, "İki veya dört yıl öncesinde meydana gelenlere kıyasla hissedebildiğimizden iki kat daha fazla deprem yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Son dakika... Bursa'da 4.3'lük deprem! Sarsıntı İstanbul'da da hissedildi! AFAD verileri paylaştı

10-20 kilometre derinlikte ve yüksek büyüklükteki depremlerin tsunami riski oluşturabileceğini vurgulayan Kiyomoto, vatandaşlara uyarılara duyarlılık göstermeleri çağrısı yaptı.

'BÖLGEDE ÜÇ AKTİF FAY VAR'

Devlet televizyonu NHK'ye konuşan Kumamoto Üniversitesinden Deniz Tabanı Topografyası Uzmanı Doç. Dr. Yokose Hisayoşhi, bölgede üç aktif fay olduğunu bildirerek, "Sarsıntılar 2-3 hafta devam edebilir. İnsanlar büyük bir depreme hazırlıklı olmalı." uyarısında bulundu.

Yeni Baba Vanga'dan korkutan tarih! 5 Temmuz 'kıyamet kehaneti' öncesi depremler

'BU, ŞOK EDİCİ'

Takımadalara bağlı Akuseki adasından Isamu Sakamoto, Japan Times gazetesine verdiği demeçte bölge halkının endişesine değindi.

Güvenlik önlemi gerekçesiyle işletme faaliyetlerini geçici askıya aldığını kaydeden Isamu, "daha güçlü bir deprem kaygısı" taşıdıklarını söyledi.

İlk kez hakim karşısına çıktı! Acun Ilıcalı aylık gelirini açıkladı

Isamu, "Sarsıntı dikey ve önce yüksek bir gürültü oluyor, sonra (yer) sallanmaya başlıyor. Bu, şok edici." dedi.

TOKARA TAKIMADALARI HAKKINDA

160 kilometrelik bir bölgeyi kapsayan Tokara takımadaları bölgesinde Eylül 2023'te 346 ve Aralık 2021'de ise 308 deprem meydana gelmişti.

Toplamda 100 kilometre yüzölçümüne sahip ve başlıca 7 adacıktan oluşan Tokara takımadalarında, Haziran 2025 itibarıyla yaklaşık 670 kişi yaşıyor.

İlk kez hakim karşısına çıktı! Acun Ilıcalı aylık gelirini açıkladı
SON DAKİKA İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU? Deprem Bursa'da mı oldu? 2 Temmuz 2025 AFAD/Kandilli deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
TEMMUZ 2025 MEMUR MAAŞ ZAMMI | 6 aylık memur enflasyon farkı belli oldu, ne zaman açıklanacak? Temmuz 2025 memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Yeni zamlı memur maaş tablosu...
 
Geri
Üst