Son Dakika
Moderator
"Zilsiz okul" uygulamasının detayları araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim yılı için hayata geçireceği “zilsiz okul” uygulaması, öğrencilerde sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyor. Bakan Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, bu uygulama ilk etapta uygun görülen okullarda başlayacak ve ders giriş-çıkışlarında klasik zil sesi yerine öğrencilerin kendi zaman yönetimlerini yapmaları teşvik edilecek. Zil kullanımının zorunlu olduğu durumlarda ise ses seviyesi çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde olacak ve sadece Bakanlık tarafından belirlenen sesler kullanılabilecek. Zilsiz okul modeliyle birlikte öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri, araştırmaya açık bireyler olarak yetişmeleri ve okul kütüphanelerinden daha etkin faydalanmaları da amaçlanıyor. Bu yenilikçi adım, eğitimde disiplinin içselleştirilmesini ve bireysel farkındalığın artırılmasını ön plana çıkarıyor. Peki, zilsiz okul uygulaması ne zaman başlayacak? Zilsiz okul uygulaması hangi bölgelerde, hangi okullarda olacak? Okullar ne zaman açılacak?