HÜRJET için uluslararası pazarların kapısı açıldı

Teknoloji

Moderator
69829c709260115a9e5c3af5.jpg

TUSAŞGenel Müdürü Mehmet Demiroğlu, dergiye yaptığı açıklamada “HÜRJET, bir eğitim uçağından çok daha fazlasıdır. Yüksek performans ve gelişmiş sistem entegrasyonu odaklı bir felsefeyle geliştirilen bu platform, Türkiye’nin modern hava kuvvetleri vizyonunu yansıtmaktadır” dedi.

Demiroğlu, “Sizce İspanya neden HÜRJET’i seçti?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Birçok eğitim uçağı geçici tasarım felsefeleriyle geliştirilmiştir. Ancak HÜRJET, en başından itibaren 5. ve 6. nesil operasyonel konseptlerle uyumlu olarak tasarlanmıştır. Süpersonik tasarımı, açık sistem mimarisi, düşük işletme maliyetleri ve modern dijital kokpiti ile sınıfının en yetenekli platformlarından biri olarak öne çıkmaktadır. İspanya’nın tercihi sadece mevcut ihtiyaca bir yanıt değil, hava gücünün gelecekteki dönüşümüne yönelik stratejik bir karardır. HÜRJET, pilotların yeni nesil savaş uçaklarına sorunsuz geçişini sağlarken, maliyet etkin ve teknolojik olarak uyumlu bir eğitim sunar. “ Demiroğlu, ayrıca “Birden fazla ülke ve potansiyel ortakla görüşmelerimiz sürüyor. İspanya’nın kararı, yeni uluslararası iş birliklerinin önünü açacak güçlü bir referans noktası olacaktır. HÜRJET’in yolculuğu daha yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

Geri