Dünyadan Haberler
Moderator
26 Eylül 2025 tarihinde Yalova'nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi üzerindeki apartmanın beşinci katındaki kapalı terasta ünlü şarkıcı Güllü (52), kızı ve arkadaşıyla eğlendiği sırada pencereden düşerek hayatını kaybetmişti. Güllü ismiyle tanınan şarkıcı Gül Tut'un ölümüyle ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde olay sırasında evde bulunan sanatçının kızı Tuğyan Ülkem Gülter 13 Aralık 2025 tarihinde tutuklanmış, olayı Gülter'in yaptığını söyleyen arkadaşı Sultan Nur Ulu'ya ise ev hapsi cezası verilmişti.
İlginizi Çekebilir
Son olarak olayla ilgili Yalova'da dün ifade vermeye çağrılan Tuğyan Ülkem Gülter'in eski nişanlısı Kervan Eminoğlu, ifade sonrası 'kasten öldürmeye azmettirme' şüphesiyle gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheli hakkında yurtdışı çıkış yasağı kararı da verildi.
GÜLLÜ ÖLDÜKTEN SONRA İKİ MESAJ
Zanlının Tuğyan Gülter'e olay gecesi saat 01.50'de WhatsApp'tan iki mesaj attığı ve bunları sildiği öğrenildi. Şüphelinin olaydan hemen sonra attığı mesajlarla ilgili ise ifadesinde ne gönderdiğini hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Öte yandan şüphelinin idrar ve kan örneklerinin de alındığı bildirildi.
Gazze’de 71 bin cesedin üstüne gökdelen! Önce yıktılar, şimdi satıyorlar: ABD'den insanlığı silen rant planı
"TUTUKLANMASINI BEKLİYORDUM"
Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, Kervan Eminoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından bilgi almak üzere Yalova Adliyesi'ne geldi. Adliyede ayrılırken basın mensuplarına açıklamada bulunan Gülter, Kervan Eminoğlu'nun tutuklanmasını beklediğini belirterek, "Ben konuyla ilgili bilgi almak amacıyla geldim. Yüz yüze geldik, kendisine bir şey sormadım. Ben bu konuda kendi düşüncemi aktarmayayım. Zaten avukatlar ilgileniyorlar konuyla. Kendileri hakkında işlem başlatılacak. Yetkili makamlar da bu işin en doğru, noktası noktasına tespit yapıp bilen kişiler. Kervan'ı dün öğrendim. Sonra buraya geldim. Gözlerinin içine baktım ama o gözlerini kaçırdı. Tutuklanmasını bekliyordum açıkçası. Ama savcılık bu kararı verdiyse, bir bildiği vardır. Savcılık makamı, gerçekten bilinmeyen tarafta iğneyle bazı şeyleri bulmaya çalışıyor. En doğru kararı onlar verecek zaten. Biz yargıya güveniyoruz. Keşke annem yaşasaydı" diye konuştu.
Acun Medya Genel Koordinatörü Esat Yontunç için karar! İşte yöneltilen suçlama
GÜLLÜ'NÜN OĞLU: ABLAMLA ARTIK GÖRÜŞMEM
Ablası Tuğyan Ülkem Gülter ile iletişim kurmadığını ve görüşe gitmediğini de söyleyen Tuğberk Yağız Gülter, "Cezaevine gittim ancak Tuğyan'la görüşmedim. Kendisine kıyafet teslim ettim sadece. Sonra bir daha gitmedim. Kendi sosyal medya hesabımdan aktardığım gibi iletişimimi kopardım. Bir daha ablamla görüşeceğimi sanmıyorum. Herkese tamamım ama bile bile yalan söyleyince olmuyor. Bu yalanı başkalarından duyduğum zaman pek umursamıyorum ama ablası tarafından bu yalan söylenince insan vicdanını yokluyor" dedi.
Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter ilk ifadesinde, "Ablam kervan için her şeyi yapar" demişti.
CNN TÜRK ekibine açıklama yapan Tuğberk Yağız Gülter, "Bir insan sevdiğine her şeyi yapar ama bazen her şey fazla olabilir. Bu yüzden bu ifadeyi verdim" dedi. Gülter açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Alıntı Metni
Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter