Epstein’ın ‘model avcısı’

Magazin

Moderator
69a37d862f3815012604b1fc.jpg

ABD’de 2019’da cezaevinde ölü bulunan cinsel istismar suçlusu fuhuş patronu Jeffrey Epstein’ın (66) yayınlanan dava belgelerinde, Cezayir kökenli Fransa ve İsveç vatandaşı Daniel Siad’ın adı binden fazla geçiyor. Şimdi 69 yaşında olan Siad, 1990’lı yıllardan itibaren Fransa’daki Elite gibi büyük mankenlik ajanslarına güzel kızları bulmak için dünyayı dolaşıyordu. Belgelere göreSiad, çeşitli ülkelerde keşfedip mankenlik vaadiyle tuzağına düşürdüğü 18 yaşından küçük kızları fuhuş patronu Epstein’a da tanıştırıp komisyon alıyordu. Epstein’ın istismar zincirinde çoğu masaj yaparak işe başlayan kızlar sonra fuhuş için kullanılıyordu.

69a37d912f3815012604b1fe.jpg

‘Yeni kızlar nasıl?’

Siad bir mesajında, “İki İsveçli kız, bir Slovak, iki Fransız, bir Rus kız, bir Çinli kız var, sizin için konuştum” diyor, Epstein ise seyahat masraflarını karşılayacağı cevabını veriyor. Model avcısı, Epstein’a yazdığı bir başka e-postada, tanıştığı kızlardan en az beşinin 16, 17 yaşında olduğunu; 15 yaşındaki bir Fransız kızın modellik yapmasına ailesinin izin verdiğini belirtiyor. Siad yine bir başka e-postada yaz boyunca Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Macaristan’da “keşifler” yapacağını belirtirken, Epstein “Yeni kızlar ne durumda, Paris’e gelmeye değer mi?” diye soruyor.

69a37d912f3815012604b200.jpg

Mankenden tecavüz davası

İsveçli Ebba Karlsson 1990’da 20 yaşında bir modelken Daniel Siad’ın kendisini Stockholm’de keşfedip, Fransa’ya götürdüğünü ve kendisine tecavüz ettiğini söylüyor. Dava açmak için Siad’ı yıllardır aradığını ama o zamanlar farklı bir isim kullandığı için bulamadığını söyleyen Karlsson, Epstein dosyalarında teşhis ettiği Siad hakkında tecavüz ve insan ticareti suçlamasıyla dava açtı. Malika adlı bir başka kadın da 2013’te 23 yaşındayken Paris’te sokakta Siad’ın kendisine yaklaşıp model olabileceğini söylediğini, ardından Epstein’ın kendisini masajcı olarak işe aldığını açıkladı. Malika, Siad’ın kendisine Epstein’a başka kızlar bulması için baskı yaptığını belirtti.

Clinton: Hiçbir şey görmedim

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Jeffrey Epstein ile bağlantılarını araştıran kongre komisyonuna verdiği ifadede herhangi bir yanlışlık yapmadığını söyledi. Dava dosyalarında Epstein ve kadınlarla fotoğrafları bulunan Bill Clinton, fuhuş patronunun 2008’de cinsel suçlardan mahkum olmasından çok önce onunla bağlarını kopardığını savundu. Clinton kongredeki ifadesinde “Hiçbir şey görmedim, hiçbir yanlış yapmadım” dedi. Eski başkanın eşi Hillary Clinton da ifadesinde Epstein ile tanışmadığını belirterek, Epstein’in eski arkadaşı ABD Başkanı Donald Trump’ın ifade vermesini istedi.

Geri